Home > Magyarul/Hungarian > Épületfoglalás: Csináld-magad kézikönyv

Épületfoglalás: Csináld-magad kézikönyv

Ügyeleti közlemény: elkészült az Imaginary Comitee (Képzeletbeli bizottság) Occupation: A Do-It-Yourself Guide c. népszerű ismeretterjesztő füzetének magyar fordítása. Előfordulhat, hogy még belenyúlunk, mert egy-két dolog kimaradt belőle (semmi komoly…). Fogyasszátok, és váljon az egészségetekre! Itt találjátok.

For those, who don’t speak Hungarian… heck, what do you want? It was already available! Check it out here.

Egy kis ízelítő:

“Nem   vagyunk   csoport.  Nem   vagyunk   szervezet.  A  csoportok   inkább elvek   és   ideálok   homályos   viszonya   alapján   definiálják   magukat, mintsem   kézzelfogható   cselekedeteken   keresztül.   A   csoportok   előre felállítanak   egy   csomó   paramétert,   hogy   “hogyan   kéne   csinálni”, alárendelve az egyén akaratát a csoportnak és  vezetőinek.

Mi   barátok   vagyunk.   A   barátságunk   politikai  természetű.   A   tetteink tartanak össze, kollektívan a célunk felé irányítanak minket: meghódítani a metropoliszt, és átalakítani a sajátunkká. A foglalás csupán az egyik módja, hogy erős szolidaritást építsenek az előtte atomizált egyének. Ezzel  szemben a csoport a hivatalos vezérkarával csak újratermeli a látvány-cselekvést, az aktivizmust, kompromisszumok árán hajlandóak részt venni a harcunkban és lekorlátozzák az autonóm tevékenységet a múlt   egyfajta   színházára,   ahelyett,   hogy   azzal   foglalkoznának,   ami éppen   most   történik.   Mi   nem   leszünk   többé   nézők,   hanem   végre cselekszünk.”


Categories: Magyarul/Hungarian
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: