Home > Greek Fire, Magyarul/Hungarian > Meghalt egy 15 éves fiú egy athéni robbantásban

Meghalt egy 15 éves fiú egy athéni robbantásban

2010, március 29., Hétfő

A mainstream médiában média jelentései szerint vasárnap, athéni idő szerint éjjel 22:40-kor bomba robbant a Államigazgatási Nemzeti Iskola (EEDE) helyet adó épület előtt, a Patisia környéken Athénban. Egy 15 éves fiú életét vesztette a robbanásban. A fiú 10 éves huga és a 45 éves édesanyja is könnyebben megsérült.

Az első jelentésekkel és a médiában megjelent hírekkel szemben, melyekben azt írják, hogy nem volt előzetes bejelentés a robbantásról, a rendőrség második közleménye némileg összezavarja a dolgokat. E legújabb rendőrségi bejelentés szerint egy figyelmeztető telefonhívás érkezett az egyik kereskedelmi TV állomáshoz 08:46-kor, amiben egy bombára hívják fel a figyelmet, amit az “EEVE” épületénél helyeztek el Patisiában, Athénban, ami 6 percen belül fog felrobbani.  Mivel nincs ilyen nevű szervezet a jelzett környéken, ezért a a rendőrség vaklármának tekintette a hívást.

Az Államigazgatási Iskola, ahol a bomba robbant, kezdőbetűiből görögül az EEDE (ΕΕΔΕ) rövidítés jön ki, ami egy telefonbeszélgetésben könnyen összetéveszthető az “EEVE” (EEBE) rövidítéssel, amit a rendőrség állítása szerint hallott.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: