Home > Greek Fire, Magyarul/Hungarian > “A Tűz Magja Összeesküvés” vállalta a felelősséget 3 robbantásért

“A Tűz Magja Összeesküvés” vállalta a felelősséget 3 robbantásért

(az Arany Hajnal székház, a Bevándorlási Igazgatóság épülete és a Görög-pakisztáni szakszervezet helyettes elnöke elleni merényletet)

“A Tűz Magja Összeesküvés – Terroristák Gerilla Csoportja ” elnevezésű városi gerilla csoport vállalta a felelőséget a bombáért, ami romba döntötte a fasiszták, a kormány által pénzelt Chrisi Avgi (Arany Hajnal) központi irodáját, a bombáért, ami a Bevándorlási Igazgatóság épülete előtt robbant a Petrou Ralli utcában és a bombáért, ami a Görög-Pakisztáni szakszervezet alelnökének házára dobtak. A tetteiket egy “Dillemák háborús időben” című nyilvános üzenetben vállalták és publikálták az Athens IMC.

A kommüniké meglehetősen hosszú, történelmi áttekintés, és tartalmazza az álláspontjukat a bevándorlókról és az helyi lakosság reakciójáról a 1990es évektől egészen a jelenlegi nemzetiségekről szóló törvényekig. Bemutatnak tényeket a fasiszta Chrisi Avgiról, és kimutatják (amit már egyébként is sokan tudnak), hogy ezt a csoportot a rendőrség és a titkorsszolgálatok irányítják. A szöveg végén két közleményt találunk; egyiket az elnyomás eszközeinek fejlődéséről, összefüggésben a szervezetük körüli letartóztatások ügyével, illetve vázolnak egy stratégiát, melyet az álláspontjuk szerint a városi gerilláknak követnie kellene. A másik közleményük Lambros Foundas-ról szól, akinek tiszteletére nevezték el az akciójukat, a robbantásokat kivitelező sejtet  “Commando Lambros Foundas”-nak.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: