Home > Contribution to the Civil War, Magyarul/Hungarian > A Nagy Polgárháborús Játék

A Nagy Polgárháborús Játék

SZABÁLY N° 1

Újabb rendelkezésig minden jogotok fel van függesztve. A legjobban teszitek ugyanakkor, ha továbbra is úgy hiszitek, hogy jogaitok még megvannak. Ezért is csak egyesével, esetről esetre fogjuk megsérteni őket.

SZABÁLY N° 2

Legyetek kedvesek, és ne beszéljetek nekünk törvényekről, alkotmányról és letűnt korok más agyrémeiről. Vegyétek észre, hogy már jó ideje olyan törvényeket hozunk, amelyek a törvényeken felül helyeznek minket, mint ahogy az úgynevezett Alkotmány fölé is!

SZABÁLY N° 3

Gyengék, elszigeteltek, összezavarodottak, meggyalázottak vagytok. Mi pedig sokan vagyunk, szervezettek, határozottak és higgadtak. Egyesek azt mondják, hogy maffiaként viselkedünk. Ez tévedés. Mi vagyunk a maffia; az a maffia, amely az összes többit maga alá gyűrte. Egyedül nekünk vannak meg az eszközeink, hogy megvédjünk titeket a világ káoszától. Éppen ezért töltünk el titeket a gyengeség, a „védtelenség” érzésével. Védelmi szolgáltatásunk ugyanis annál jövedelmezőbb, minél inkább reszkettek a félelemtől.

SZABÁLY N°4

Számotokra abban áll a játék, hogy menekülhettek, vagy legalábbis megpróbálhattok menekülni. Menekülés alatt azt értjük: megszabadulni a függőségeitektől. Mert jelenleg, mi tagadás, életetek minden aspektusában tőlünk függtök. Azt eszitek, amit mi termelünk, azt a szennyezett levegőt szívjátok, amit mi mérgezünk, ki vagytok szolgáltatva kényünknek-kedvünknek a legpitiánerebb ügyekben is, de legfőképpen: nem tudtok semmit sem tenni rendőrségünk önbíráskodása ellen, akiknek mindent megadtunk, mind a cselekvés, mind a megbecsülés terén.

SZABÁLY N° 5

Egyedül elszökni előlünk – képtelenség. Tehát szükségszerűen azzal kell kezdenetek, hogy kialakítjátok a szolidaritást egymás iránt. Csak hogy izgalmasabb legyen a játék: elértük az autonóm társadalmiság minden formájának likvidálását. Csak a munkát hagytuk továbbélni: a kontrollált társadalmiságot. Számotokra a menekülés tehát ezt jelentheti: lopást, barátságot, szabotázst és önszerveződést. Ja, és hogy világos legyen: a menekülés minden módját bűncselekménynek nyilvánítottuk.

SZABÁLY N° 6

Nem győzzük hangsúlyozni: a bűnözők ellenségeink. De ez alatt elsősorban a következőt kell, hogy értsétek: aki a mi ellenségünk, az bűnöző. Mint potenciális szökevény közületek mindenki egyben potenciális bűnöző. Éppen ezért őrizzük meg azokat a telefonszámokat, amelyeket a mobiltelefonjaitokról hívtok, ezért jó, hogy meg tudjuk határozni a helyzeteteket a mobiljaitok, illetve a vásárlási szokásaitokat a bankkártyáitok segítségével.

SZABÁLY N° 7

A mi kis játékunkban azokat, akik képesek kitörni az elszigeteltségükből, “bűnözőknek” hívjuk.  Azokat, akiknek van képük vitatkozni ezzel a státuszukkal, nos, őket pedig „terroristának”. Ez utóbbiak bármikor megsemmisíthetőek.

SZABÁLY N° 8

Tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy az élet a mi társadalmunkban körülbelül annyi örömet tartalmaz, mint egy külvárosi vonatozgatás; hogy a kapitalizmus eddig mást se produkált, ami a gazdagságot illeti, mint az univerzális kétségbeesést; hogy a mi féregrágta rendszerünknek nincsenek más érvei, csak a gumilövedékek, amelyek megvédik. De mit akartok hát: ennek így kell lennie! Lefegyvereztünk titeket mentálisan, fizikailag; és most miénk a monopólium is, hogy mit tiltunk meg nektek: az erőszakot, a cinkosságot és a nyilvános megjelenést. Most őszintén: ha ti lennétek a mi pozíciónkban, talán mást tennétek, mint mi?

SZABÁLY N° 9

Meg fogjátok ismerni a börtönt.

SZABÁLY N° 10

Nincsenek többé szabályok. Minden eszköz megengedett.

KORMÁNYOTOK

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: